Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още един голям фаворит "излетя" от Australian Open (ВИДЕО)

19 януари 2023, 13:25 часа • 1822 прочитания

Един от фаворитите за титлата на Australian Open Александър Зверев отпадна още във втория кръг на турнира, след като загуби сензационно от американеца Майкъл Мо след 6:7(1), 6:4, 6:3 , 6:2. Мо, който се класира за основната схема като "щастлив губещ" от квалификациите в Мелбърн, постигна най-голямата победа в тенис кариерата си.

25-годишният Мо стигна за пръв път в кариерата си до третия кръг на турнир от Големия шлем. Той заслужено стигна до победата над Зверев, след като загуби първия сет в тайбрек, но след това контролираше събитията на корта и спечели следващите три сета.

Александър Зверев

Зверев обаче не е първият голям фаворит, който напуска Откритото първенство на Австралия. Преди това действащият шампион Рафаел Надал отпадна от квалификант, след като получи контузия. Още преди началото на турнира пък се оттегли фаворитът на местната публика Ник Кирьос, който продължава да преследва първа титла от Големия шлем.

За сметка на това в надпреварата продължава единственият представител на България Григор Димитров, който разгроми сърбин във втория кръг, а в следващата фаза очаква големия фаворит за трофея Новак Джокович или квалификанта Енцо Куако.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес