Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Между големите шамари и една странна целувка: Дебютът на 20-годишния Григор на US Open (ВИДЕО)

22 август 2024, 13:07 часа • 1695 прочитания

Звездата на българския тенис Григор Димитров се подготвя за 14-ото си участие на Откритото първенство на САЩ, което е един от четирите турнира от Големия шлем. Рекордното класиране на Гришо на US Open е полуфинал от 2019-а, но неговото начало в надпреварата далеч не е толкова успешно.

Григор Димитров отпада на старта на US Open в първите 3 години

В първите си три участия на US Open Григор неизменно отпада още в първия кръг. А неговият дебют идва още през 2011 година, когато е едва на 20 години. Тогава Димитров се изправя в първия кръг срещу поставения седмия в света Гаел Монфис - и закономерно губи в три сета със 6-7(4), 3-6, 4-6.

ОЩЕ: Григор Димитров в отлична позиция преди US Open - колко далеч може да стигне?

Дебютът на Гришо: загуба от Гаел Монфис и странна целувка на мрежата

Резултатът е закономерен, тъй като до мача с Монфис българинът има четири мача и четири загуби срещу тенисисти от топ 10. Между големите шамри в тениса Григор не успява да прескочи първия кръг на основната схема на US Open, а след мача с Монфис се стига до конфузна ситуация на мрежата.

При поздрава си след двубоя Григор прави движение да целуне Монфис пу устата, като в крайна сметка двамата се разцелуват по бузите. Находчивият ход на Гришо обаче успя да разсмее и коментатора на двубоя по ESPN. Комичната ситуация може да видите във видеото:

ОЩЕ: Как частен самолет и Сам Куери помогнали на Григор Димитров да спечели титлата в Синсинати

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес