Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колосалната сума, която Рафа Надал спечели през цялата си кариера в тениса

10 октомври 2024, 13:59 часа • 1671 прочитания

Испанската тенис легенда Рафаел Надал официално се оттегля от тениса в края на този сезон. За 23 години в професионалния тур Матадора спечели невероятните 92 титли, като 22 от тях са от Големия шлем. Той може да се похвали с рекордните 14 трофея от Ролан Гарос, както и две олимпийски титли, с които има честта да е един от тримата тенисисти, печелили "Златен Шлем".

Рафаел Надал спечели 135 милиона долара от тенис турнири

Освен множеството трофеи, Надал успя да се превърне и в един от най-богатите спортисти в света. Испанецът е заработил невероятните 135 милиона долара от наградни фондове за цялата си кариера. В това отношение той отстъпва на само един тенисист - Новак Джокович, който наближава 200 милиона долара (къде се позиционира Григор Димитров, може да прочетете в линка).

Рафаел Надал

Годишният доход на Надал надхвърля 23 млн. долара

Най-големите наградни фондове за Надал идват от Големия шлем, където само за последната си титла от Ролан Гарос през 2022-ра успя да вземе малко над 2,4 млн. долара. Освен премиите от наградни фондове, Надал има сериозни приходи и от спонсори, които трудно могат да бъдат изчислени. Forbes оценя годишния доход на рафа на 23,3 млн. долара.

Нищо от това обаче нямаше да се случи, ако Надал бе преклонил глава пред синдрома, с който го диагностират през 2005-а - хронична контузия, която преследва Рафа през цялата му кариера, но така и не успява да го откаже от тениса.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес