Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карлос Алкарас обърна Медведев и се класира за финала на Уимбълдън, чака Ноле (ВИДЕО)

12 юли 2024, 18:46 часа • 1562 прочитания

Защитаващият своята титла Карлос Алкарас се класира на финал на Уимбълдън за втора поредна година! Световният номер 3 обърна и надви руснака Даниил Медведев с 3:1 (6:7(1), 6:3, 6:4, 6:4). В двубоя за титлата испанецът ще премери сили с победителя в срещата между Новак Джокович и Лоренцо Музети.

Дежавю: Алкарас би Медведев, чака Ноле за финал на Уимбълдън

Алкарас преживя дежавю, тъй като през 2023-та отново отстрани Медведев в тази фаза на турнира от Големия шлем. Историята може да се повтори напълно, ако Ноле подчини италианския си противник в другия полуфинал, за да станем свидетели на повторение на финала от миналата година.

ОЩЕ: Изненада на Уимбълдън! Световният номер 1 отпадна, очаква ни шоу на 1/2-финалите (ВИДЕО)

Медведев поведе, но Алкарас обърна

В първия сет двамата класни тенисисти си размениха по няколко пробива. Руснакът сервираше за частта при 5:3, но Карлос Алкарас взе подаването му. След това се стигна до тайбрек, в който Даниил Медведев доминираше и поведе в резултата. Във втората част ключов бе четвъртият гейм, когато испанецът направи брейк, който се оказа достатъчен за изравняване - 1:1.

Сходни сетове носят победата на испанеца

Третият сет се разви по идентичен начин. Номер 3 в ранглистата на ATP проби за 3:1, пропусна още веднъж да вземе подаването на съперника, но все пак поведе в общия резултат. В четвъртата част Карлос Алкарас направи брейк още в първия гейм, но Медведев го върна веднага. Испанецът отново взе подаването на съперника си в седмия гейм и след това нямаше проблеми да стигне до успеха.

ОЩЕ: Маестрото на провокациите: Джокович пак се захвана с публиката на Уимбълдън (ВИДЕО)

 

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес