Ясен е жребият на Григор Димитров за Australian Open

6225
Ясен е жребият на Григор Димитров за Australian Open
Снимка: Gulliver/GettyImages

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров започва срещу квалификант на тазгодишния Australian Open. Това отреди жребият, който беше изтеглен преди минути.

Името на противника на Димитров ще стане ясно след приключване на квалификациите т.е. през предстоящите почивни дни. Официално мачовете от основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем започват на 15 януари, понеделник.

Крал Федерер отново е на върха след епичен финал с Надал

Роджър Федерер победи Рафаел Надал в петсетов сблъсък и спечели мечтаната 18-а титла от турнир от Големия шлем. Маестрото спечели финал...

Във втори кръг световният номер 3 най-вероятно ще срещне стар познайник – Маркос Багдатис, но е възможно да играе и с втори квалификант. В трети кръг, обаче, почват по-сериозните препятствия – там Григор вероятно ще играе с Андрей Рубльов, от когото загуби още във втори кръг на US Open миналата година.

Неприятната новина за Гришо е, че много близо до него е австралийският номер едно Ник Кирьос. Двамата могат да играят на осминафинал. Те вече играха тази година – в Бризбън, където Кирьос спечели след обрат от 0:1 сета и записва първата си победа в три мача срещу нашето момче.

Иначе в по-голямата картина Григор е в половината на световния номер 1 Рафаел Надал. Това означава, че двамата могат пак да играят полуфинал, както миналата година, когато българинът загуби от Рафа в епичен мач с 2:3 сета. За Надал жребият в Мелбърн е мечта, предвид и неяснотата каква е формата му – той почва с ветерана Виктор Естрея-Бургос и чак на четвъртфинал може да срещне сериозен съперник – шестият поставен в схемата Марин Чилич.

В другата половина на схемата се намират рекордьорите по титли на Australian Open (по 5 трофея всеки) Роджър Федерер и Новак Джокович. Федерер обаче е в по-лесна четвъртина – почва с Аляж Бедене, а в трети кръг може да играе с любимата си жертва Ришар Гаске. На осминафинал противник на швейцареца ще е вероятно един измежду Сам Куери и Милош Раонич, а на четвъртфинал, ако няма изненади, идва някой измежду Давид Гофен, Хуан-Мартин Дел Потро и Томаш Бердих.

Григор Димитров преклони глава пред Ник Кирьос

Бризбън беше щастливо място за Григор Димитров през 2017 година, но не толкова през 2018 година. Този път световният номер 3 загуби на ...

Джокович стартира с американеца Доналд Йънг, като ще има време да влезе в турнира и да напипа ритъм, тъй като до осминафинал няма никаква заплаха – най-близкият поставен е Алберт Рамос-Виньолас. Вече на осминафинал обаче нищо чудно бившият номер 1 да трябва да играе с Александър Зверев, който пък вероятно ще трябва да победи брат си Миша още в трети кръг. Ако Джокович мине осминафинала, вероятен съперник е Стан Вавринка, с когото имат два паметни петсетови мача в Мелбърн, в които си разделиха по една победа. Кандидат за четвъртфинал е и Доминик Тийм, който е най-близо до Вавринка и двамата могат да играят на осминафинал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Страхотно! Вики Томова разпердушини 26-ата в света

Григор Димитров за сравненията с Федерер: "Едно от най-лошите неща в кариерата ми"

Виктория Томова с рекордно класиране в световната ранглиста и готова за нови победи

"Пас към миналото": Как Григор детронира Мъри, но бе отказан от Джокович от финал на Уимбълдън (ВИДЕО)

"Ударът на годината": Абонат на Гришо накара световния №1 да "свали шапка" (ВИДЕО)

Вики Томова победи лесно по-високопоставена германка и се класира за втори кръг

Световният номер 1 Яник Синер триумфира за пръв път на трева (ВИДЕО)

Тенис на бързи обороти: Новото правило за 25 секунди не се понрави на Алкарас

Каква сума спечели Григор Димитров от турнира в Куинс?

Нервите на Григор Димитров не издържаха, българинът е аут от турнира в Куинс (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис