Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гришо: Класиране на Финалите в Торино ще бъде черешката на тортата

28 октомври 2024, 12:47 часа • 524 прочитания

Първата ни ракета Григор Димитров е в Париж, където се подготвя за участието си на последния турнир от сериите Мастърс 1000 през годината. Надпреварата във френската столица представлява последния шанс за българина да намери място на ATP финалите, но пътяът към Торино преминава през титла в Париж. Гришо даде специално интервю пред Eurosport, в което коментира силното си представяне на този турнир през миналата година, когато игра финал, както и добрият му сезон.

Григор Димитров си спомня финала в Париж 

"Усещането от отличното представяне миналата година никога няма да изчезне. Като играч винаги помниш моментите, в които си се представил добре в даден турнир. И да го постигна на този етап в кариерата си, означава далеч повече. Мачът срещу Стефанос, краят на тайбрека, беше невероятен. И двамата играхме на много високо ниво. Направо летях по корта. Със сигурност мога да оценя този сезон като един от най-добрите в моята кариера", започна Григор, който падна на финала миналата година с 6:4, 6:3 от Новак Джокович.

Григор Димитров и Новак Джокович

Гришо коментира шансовете си за Торино 

"Ако играя на финалите на ATP - ще е супер. Ако не - пак ще е добре. Не искам финалите да хвърлят сянка върху представянето ми тази година. Но съм достатъчно зрял да мога да правя разликата между това, което се получава, и това, което не се получава", продължи той. "Сега съм в съвсем различна позиция, защото много зависи и от моето тяло. Тази година се случиха много хубави неща, но и много, които не бяха толкова добри, особено с тялото ми. Важното е да виждаш винаги положителното. Ако се представя по най-добрия начин, ще съм щастлив. И ако се класирам, ще е черешката на тортата. Ако не - ще съм претендент догодина."

Освен сезона си, той коментира и оттеглянето на Рафаел Надал и Доминик Тийм, и как това го кара да се чувства.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес