Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гришо е далеч от сбогуване с тениса, Димитров се цели в Топ 8

17 септември 2024, 15:28 часа • 1056 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров няма никакво намерение да се сбогува с тениса. Това разкри самият той на специална пресконференция днес преди мача му срещу Новак Джокович в София. 33-годишният тенисист също така обяви каква е основната му цел до края на годината.

Гришо е категоричен, че тази година е една от най-успешните за него в професионален план. Той сподели, че целта му е да я завърши сред най-добрите осем в световната ранглиста. В момента Григор Димитров заема десетото място като изостава на по-малко от 100 точки от осмия – Хуберт Хуркаш.

„Тази година е една от най-успешните ми“

Новак Джокович Григор Димитров

„Далеч съм от сбогуване с тениса. Този мач е нещо повече. Всеки играч си има своя програма и я гони. Такива са обстоятелствата. Има много неща, които остават в миналото. Гледаме позитивно на нещата. Надявам се да правим такъв тип мачове и след това. Много се вълнувам и го очаквам с нетърпение”.

„Целта е да бъда сред най-добрите 8 за годината, но само постоянството би ми помогнало. Не искам да отивам в тази посока и не искам да си създавам излишен стрес. Искам да бъда спокоен на корта и резултатът ще дойде. Тази година е една от най-успешните ми откъм постоянство и мачове. Това ми дава голяма цел за другите години – да започна следващата по-добре и да имам повече успехи. Гледам турнир за турнир и нека да видим къде ще съм”, каза Григор Димитров.

ОЩЕ: "Измислили сме нещо, имаме планове": Григор и Новак за плановете си след мача.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес