Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор и Lacoste жънат успех след успех, но... защо Димитров е с Nike на краката си?

30 юли 2024, 08:00 часа • 7736 прочитания

През 2023 година Григор Димитров обяви до някъде изненадваща промяна - край на партньорството с Nike и старт на ново пътешествие в тениса, този пък с Lacoste. 

Френската модна компания за луксозно спортно облекло обяви през май 2023, че българският ас вече е лице на компанията и ще носи облекло, произведено във фабриките на легендарното "крокодилче". 

Оттогава насам със сигурност и двете страни са доволни от партньорството - Димитров се завърна в топ 10 на световния тенис, спечели първа титла от 2017 година насам и предоставя много рекламно време за Lacoste.

ВИЖТЕ: Защо Гришо все още носи маратонки Nike, въпреки че приключи с американците? 

Григор Димитров все още играе с маратонки, изработени от Nike

От друга страна, облеклата на Димитров често са тема на разговори в социалните мрежи, като от край време Lacoste се слави с някои от най-добрите облекла за спортисти. 

Партньорството е плодотворно и за двете страни, но все още прави впечатление едно - Григор Димитров все още носи маратонки на Nike. Всъщност, единственият случай, в който българинът не е носел модели на американската марка, е във времето, в което се обличаше с "Адидас" в юношеските си години. 

"Найк" оряза жестоко бюджета си за спонсорства, като раздялата с Димитров не беше неочаквана. Но, въпреки спонсорския си договор с Lacoste, Григор Димитров все още носи модели на Nike - вижте интересния отговор защо ТУК! 

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес