Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор "G-Unit" Димитров мачка на шоу турнир във Франкфурт (ВИДЕО)

16 септември 2023, 12:08 часа • 4108 прочитания

Звездата на българския тенис Григор Димитров победи германеца Ян-Ленард Щруф в двубой от шоу турнира "Ultimate Tennis Showdown" във Франкфурт. Българинът участва под псевдоним "G-Unit", а неговият съперник пък използва прякора "The Thunder".

Григор Димитров победи Ян-Ленард Щруф

Участниците в надпреварата трябва да си изберат прякор, с който да участват. Псевдонимът на Григор идва от група, в която е участвал и известният рапър 50 Cent. G-Unit успя да победи The Thunder с 3:1 части (14:17, 18:11, 17:9, 14:13).

Регламентът на играта е по-различен, като се играят четири части от по осем минути по правилата на традиционния тайбрек. Ако се стигне да равенство 2:2, се играе пета част, наречена "внезапна смърт". При нея печели тенисистът, който запише две поредни точки.

Григор Димитров

Гришо ще премери сили и с Беноа Пер и Каспер Рууд

След победата си над Щруф българският тенисист излезе на втора позиция в Група "А", а в събота от 18 часа българско време Гришо ще се изправи срещу Беноа Пер, подвизаващ се под псевдонима =The Rebel. Само три часа по-късно Димитров ще премери сили и с The Ice Man (Каспер Рууд).

Първите двама от двете групи на турнира продължават към полуфиналите в неделя. В другата група се намират Гаел Монфис (La Monf), Диего Шварцман (El Peque), Андре Рубльов (Rublo) и Кристофър Юбанкс (The Rocket).

Григор предпочете демонстративен турнир пред Купа Дейвис

Григор понесе критики за решението си да се включи в демонстративния турнир, вместо да играе за България на Купа Дейвис. Той е отказал участие под претекст, че Купа Дейвис е несъвместима с програмата му.

Друг български тенисист пък индиректно "атакува" Григор, като каза, че за да бъдеш голям шампион, трябва да бъдеш голям човек, давайки пример с Новак Джокович, който се прибра в Сърбия след триумфа си на US Open, а сега ще участва на Купа Дейвис за страната си. 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес