Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров сгази сърбин и тръгна с чиста победа на Уимбълдън (ВИДЕО)

01 юли 2024, 14:59 часа

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на третия за годината турнир от Големия шлем – Уимбълдън. Първата ни ракета се наложи над представителя на Сърбия Душан Лайович с категоричното 3:0 (6:3, 6:4 и 7:5).

Реклама

Гришо доминираше през по-голямата част от мача, но допусна спад в играта си в третия сет. Въпреки това хасковлията показа класата си и постигна чиста победа на старта на турнира.

Първият сет мина под диктовката на Гришо

Григор Димитров започна по отличен начин срещата и още във втория гейм реализира пробив, за да поведе с 2:0. След това българинът отново спечели подаването си и затвърди пробива. До края на първия сет двамата тенисисти си разменяха геймове и в крайна сметка Гришо затвори частта с 6:3.

Българинът нямаше проблеми във втората част

Димитров продължи със страхотното си представяне и във втория сет, когато успя да пробие Лайович още в първия гейм. След това той затвърди пробива и поведе с 2:0. Последна размяна на геймове, за да се стигне до 5:4 в полза на първата ракета на България. В десетия гейм Гришо бе безгрешен при свой сервис и затвори частта с 6:4.

Лайович се събуди в третия сет, но това не бе достатъчно

Душан Лайович се събуди в третия сет и набързо поведе с 3:0, след като проби Димитров във втория гейм. Българинът все пак взе подаването си, за да намали на 1:3, но съперникът му направи същото и резултатът стана 4:1 за сърбина. 

След това обаче Гришо демонстрира класата си и успя да изравни за 4:4, след като от своя страна проби Лайович. В деветия гейм сърбинът спечели подаването си и поведе. Димитров отговори с гейм на 15 и изравни. Първата ракета на България усили натиска си и направи пореден пробив в единадесетия гейм, за да поведе с 6:5. След това Димитров взе подаването си и по този начин спечели мача.

По-рано днес пък стана ясно, че Григор влиза в Уимбълдън като номер 10 в света.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес