Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров отвърна на критиците: Цял живот играя за България, знамето и гербът са с мен (ВИДЕО)

13 септември 2024, 13:47 часа • 8136 прочитания

Голямата тенис звезда на България Григор Димитров говори ексклузивно пред bTV, където коментира и критиките към него, че не се състезава за България на Купа Дейвис. От години българинът не участва в отборната надпревара, като неофициално се смята, че причината е конфликт с федерацията по тенис.

Григор Димитров представя България на всеки турнир

Григор Димитров обаче не е съгласен с твърденията, че не се състезава за България. Тъкмо обратното: той вярва, че представя България на всеки турнир, на който участва. И отбеляза, че българското знаме винаги е до него, а на ракетата си носи герба на България. Българинът не приема критиките и не позволява те да го нараняват.

Григор Димитров

С български паспорт, знамето и герба до себе си: Гришо не може да бъде наранен от критиците

"Цял живот играя за България. Цял живот с български паспорт, цял живот имам знамето до мен. Имам герба върху ракетата си. Всеки може да прави най-различни заключения. Не позволявам това да ме наранява", заяви Григор Димитров в интервю пред bTV.

Само след няколко дни Григор ще изиграе демонстративен мач срещу Новак Джокович в София. Това ще е първата му поява на корта след US Open, където се оттегли на 1/4-финалите заради контузия. Гришо съжалява за изпуснатите възможности, но и е устремен към силен финал на 2024-а (подробности четете в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес