Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Федерер призова Надал: Може би е време да сложиш край на кариерата си

19 септември 2024, 15:57 часа • 391 прочитания

Оттеглянето на Рафаел Надал от турнира Laver Cup, което стана в последния момент, не остана незабелязано от никого, особено от Роджър Федерер. Швейцарецската легенда беше един от последните, които коментираха ситуацията на испанеца, който се намира в положение на несигурност относно бъдещето си. След Олимпийските игри Рафа беше насочил вниманието си към събитието в Берлин, но сега то е зачеркнато от календара му.

Федерер посъветва Надал да се откаже

Говорейки за ситуацията около стария си съперник, Роджър Федерер го посъветва да не отлага твърде дълго решението за оттеглянето си от спорта: "Годините си казват думата. В крайна сметка може да се окаже полезно да вземеш решение в някакъв момент. А като всичко свърши веднъж завинаги, също би се отпуснал отново и би си казал: "За щастие няма повече тренировки, за щастие няма повече мачове...", признава Роджър Федерер в интервю за списание MOPO. Самият той обяви решението си да сложи край на кариерата си именно на Laver Cup пред 2 години.

Рафаел Надал и Роджър Федерер

Какво следва за Надал до края на годината? 

Обявявайки отсъствието си от Laver Cup, Надал остави много въпроси без отговор, с което почти закри сезона си, като някои се надяваха да го видят в Малага да се състезава за Испания в Купа Дейвис, но това също не се случи. "Имах големи надежди, че по някакъв начин той ще успее да изиграе мач, но той просто ни каза, че предпочита да не го прави, че не може и не се чувства подготвен", разкри Федерер. "Мисля, че той трябва да реши какво да прави по-нататък, и мисля, че това е моментът, през който преминава. Той е направил всичко за този спорт. Би било страхотно, ако успее да издържи още един сезон, но само той може да отговори на този въпрос."

И така остава голямата въпросителна кога ще настъпи този момент, а дори не знаем дали самият Надал знае отговора. Според думите на Федерер швейцарецът остава с надеждата да види Рафа отново да участва в отборното му състезание. Това може да се случи през следващата година, а сега Матадорът ще бъде заменен от първата българска ракета Григор Димитров, който започва участието си днес

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес