Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дори с покъртително слаба игра: Джокович пак тръгна с комфортна победа на US Open (ВИДЕО)

27 август 2024, 09:58 часа • 642 прочитания

Рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович тръгна с комфортна победа на US Open 2024, макар и да остана далеч от най-добрата си игра. Ноле надви молдовеца Раду Албот с 6-2, 6-2, 6-4 за малко над два часа игра на "Артър Аш", за да изравни постижението на Роджър Федерер от 89 победи в Ню Йорк. Рекордът е на Джими Конърс - 98 успеха.

Джокович тръгна с победа на US Open и изравни постижение на Федерер

Джокович игра слабо, като направи цели 10 двойни грешки в мача, общо 40 непредизвикани грешки, а освен това вкара едва 46% от първите си сервиси. Въпреки това той нямаше проблеми да надвие Албот, който е далеч от класата на сърбина. Най-труден се оказа третият сет, когато Ноле направи само един пробив.

Новак Джокович

Кой е следващият съперник на Ноле?

Във втория кръг Джокович ще срещне Ласло Джере. Сърбинът преследва 25-та титла от Големия шлем. Той е в четвъртината на Григор Димитров, като двамата могат да се срещнат на 1/4-финалите. Самият Григор тръгна с трисетова победа на US Open и си уреди мач срещу своя скорошна жертва.

Победи за Зверев и Шелтън и последен мач за Доминик Тийм на US Open

Александър Зверев също тръгна с победа над германския си сънародник Максимилиан Мартерер с 6:2, 6:7(5), 6:3, 6:2 за два часа и 57 минути игра. 13-ият поставен американец Бен Шелтън пък елиминира австриеца Доминик Тийм след 6:4, 6:2, 6:2. За Тийм, шампион в турнира от 2020 г., това беше последен двубой на US Open. Още преди няколко месеца австриецът сподели, че ще прекрати кариерата си в края на сезона.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес