Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович разкритикува тениса в Сърбия: Положението е катастрофално

16 септември 2024, 14:34 часа • 956 прочитания

До вчера първата сръбска ракета Новак Джокович бе в Белград, където защитаваше цветовете на страната си в "Купа Дейвис". 37-годишният тенисист загуби само един гейм от Йоаник Шилас и показа огормно желание за игра, а след победата в два сета той говори и за плановете си за бъдещето.

Сърбия и мачовете от Големия шлем мотивират Джокович да продължава напред 

След като на Игрите в Париж добави и олимпийската титла в колекцията си, Джокович е спечелил всичко възможно в тениса. Но все още има две неща, който карат сърбинът да продължава да се състезава на най-високо ниво - да представлява родината си и участието му в турнирите от Големия шлем.  

"Имам само два приоритета. Това е да играя за националния отбор и турнирите от Големия шлем, всичко друго е по-маловажно. Сега имам нужда от добра физическа, емоционална и психическа почивка, а след това ще реша какво, как, кога и колко още", разкри Джокович.

Новак Джокович

Джокович избухна срещу тенис обстановката в Сърбия

След вчерашната победа на Сърбия над Гърция с 3:1 Джокович отправи сериозни критики и определи положението на тениса в страната му като катастрофално. Опитният тенисист смята, че клубният тенис е мъртъв, както и че всичко работи на принципа на оцеляване за следващите шест месеца, зависейки от успеха на националния отбор.

А ето и всичко, което трябва да знаете, за предстоящия мач на Ноле с Гришо в България.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес