Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брилянтен Григор Димитров показа характер и прегази Доминик Тийм в Мелбърн

14 февруари 2021, 09:08 часа

Григор Димитров се изправи срещу световния №3 и настоящ шампион на US Open Доминик Тийм в един от най-интригуващите мачове от днешната програма на 1/8-финалите на Australian Open и постигна знаменит успех с 6-4,6-4,6-0!

Реклама

Доминик Тийм започна мача по-добре и спечели първия гейм, като първи успя да достигне и до пробив в сервиса на българина. Димитров обаче показа характер и направи моментален рибрейк.

Бекхендът на Димитров започна да носи много проблеми на Тийм и в добавка с доста непредизвикани грешки на австриеца Григор постигна още един пробив, който се оказа достатъчен за спечелването на първия сет.

В откриващия гейм на втората част Димитров навакса пасив от 15-40, след което на три пъти достигна до брейкпойнт. Този път обаче Тийм устоя на натиска на първата ни ракета и не му позволи да пробие сервиса му.

Отново Тийм стигна първи до пробив в четвъртия гейм, но пак отговорът му беше бърз и категоричен рибрейк. И отново по сценарий от първия сет българинът осъществи още един пробив и спечели категорично последното си подаване и затвърди преднината си с ново 6-4.

А третият сет остана за историята – победа на нула за Димитров и прясно изпечен геврек за Тийм.

Подробности за развитието на мача прочетете в SportLive.bg.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес