Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алкарас капарира трети билет за Торино - остават още пет! Къде са Новак и Гришо?

25 септември 2024, 11:28 часа • 658 прочитания

Испанският тенисист Карлос Алкарас официално си осигури място сред 8-те най-добри играчи на Финалите на ATP в Торино. Той е третият тенисист, който си подсигури участие, след като по-рано това направиха световният номер 1 Яник Синер и вторият в света Александър Зверев.

Синер, Зверев и Алкарас вече са финалисти в Торино

Алкарас стигна до 1/2-финалите на Финалите на ATP през миналия сезон, където бе спрян от Новак Джокович, който тогава спечели надпреварата за рекорден седми път. Сега Карлос влиза в турнира с още по-голяма увереност - вдигна два трофея в Големия шлем този сезон (Ролан Гарос и Уимбълдън, а също така спечели сребро от Олимпийските игри в Париж.

КОМЕНТАР: Скъпи Григор, стой далеч от България!

Карлос Алкарас и Григор Димитров

Новак Джокович и Григор Димитров - за момента извън топ 8

Голямата легенда в тениса Новак Джокович засега остава извън първите 8. Той е на девето място, като изостава на 45 точки. Любопитното е, че Ноле не се интересува от Финалите на ATP и е много вероятно дори да не се бори за класиране за финалния турнир в Торино. Неговият фокус е насочен към Големия шлем и мачовете за Сърбия.

Шансове за топ 8 запазва и Григор Димитров, който засега заема 10-о място - на по-малко от 500 точки от осмия Алекс де Минор. До края на сезона обаче остават два Мастърс турнир, както и няколко от сериите ATP 500, на които Гришо би могъл да навакса изоставането си.

Трябва да се отбележи, че Димитров има и известни физически проблеми, които си проличаха и по време на участието му на Laver Cup. Сега българинът се подготвя за участие на ATP 500 в Пекин, където жребият го постави от страната на Яник Синер.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес