Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдебно производство по Скайп определи най-тежката мярка спрямо 17-годишен извършител на грабеж

05 май 2020, 12:51 часа

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ взе Районен съд – Казанлък, спрямо 17-годишен младеж от с.Ветрен, община Мъглиж, Старозагорска област.

Реклама

По образуваното досъдебно производство е установено, че  на 30 април задържаният е отнел портфейл с намиращи се в него лична карта, дебитна карта и сумата от 10 лева от 76-годишен мъж от същото село, като  употребил за това сила – нанесъл удари по главата и лицето на възрастния мъж.

Съдът е приел, че събраните по делото доказателства позволяват да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Според най-тежката мярка за неотклонение спрямо непълнолетен обвиняем се взема само в изключителни случаи. С оглед начина на осъществяване на деянието, личностната характеристика на обвиняемия, както и, че след извършване на престъпления се укрива, съдът счел, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие. 

Съдебното производството се провело в сградата на Районния съд в Казанлък дистанционно - чрез Скайп връзка, със Затвора - Стара Загора, съгласно заповед на зам.-председателя на съда. 

Определението на Районен съд - Казанлък, не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд - Стара Загора в 3-дневен срок.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес