Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Славов пита областен управител за опасна конструкция с комунистически надпис

27 февруари 2017, 12:19 часа • 1741 прочитания

Депутатът от 43-тото Народно събрание и кандидат за такъв от листите на "Нова Република" Петър Славов е изпратил искане за достъп до обществена информация до областния управител на Стара Загора Веска Шошева.

Питането на кандидат-депутатът от старозагорския регион е за опасна конструкция, която е на покрива на сградата на областната администрация. Овен опасността, Славов алармира и за надпис, който най-вероятно прославя комунистическия режим.

"Граждани на Стара Загора ме сезираха неотдавна(след трагичния инцидент в тунела "Ечемишка") със следния проблем: на покрива на сградата на областната администрация до ден днешен стои масивна конструкция и надпис, закрепен върху нея, датиращ вероятно от повече от 28 г. т.е. от времето на комунистическата държава", пише в писмото на кандидат-депутатът.

По думите му с масивни букви е изписано "СЛАВА НА..." като последните букви не са добре четими. "Но изхождайки от пропагандата, характерна за онези години, може да се предполага, че става дума или за "БКП" или за "КПСС" или масово използваното "Слава на Труда", конкретизира Славов.

"Предвид, че надписът възпроизвежда един от основните лозунги на БКП и се явявава остатък от осъден със закон режим, може да се направи обосновано предположение, че надписът и конструкцията са неподдържани и вероятно силно корозирали и увредени с хода на времето", категоричен е той.

По думите му последното поставя въпроса и дали не е налице потенциална опасност за всички граждани, които ежедневно влизат и излизат от сградата на областната администрация в Стара Загора.

След инициативата на дългогодишния депутат, надписът с комунистически подтекст е бил премахнат!

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес