Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще актуализират проекта за разширението между АМ „Тракия“ и Стара Загора

27 февруари 2019, 11:48 часа • 3448 прочитания

Изготвеният преди 12 години технически проект за разширението на отсечката между автомагистрала (АМ) „Тракия“ и Стара Загора трябва да бъде актуализиран и ще се търси вариант за изпълнението му. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в Стара Загора  по време на провелия се гражданския диалог „Европа в нашия дом”. „Много пъти е обещавано двулентовият път да бъде реновиран в четирилентов, извършени са всички отчуждителни процедури, ще търсим вариант за изпълнението на проекта“, ангажира се тя.

На територията на Старозагорскаобласт Стара Загора са направени инвестиции в размер на почти 53 млн. лв. за подобряване на пътната инфраструктура. 11 млн. от тях са от националния бюджет а 41,7 млн. лева са от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

В областта е завършен 30-километровият път от Раднево до Стара Загора, който е важен за комплекса “Марица-изток” и се работи по обновяването на пътя Чирпан - Симеоновград,който не е ремонтиран вече 4 десетилетия. Министър Аврамова обясни, че по програмата за енергийна ефективност са санирани са завършени те 75 сгради в Стара Загора, 19 в Казанлък, по 7 в Раднево и Гълъбово и по 1 в Павел баня и Николаево, както и, че се обмислят различни варианти програмата да продължи. Най-важните проекти, по които работи регионалното министерство тази година са изграждане на магистрали и първокласни пътища и проекти по водноканализационната инфраструктура. 99 млн. лева от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ ще се инвестират за модернизация на ВиК мрежите на Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще отпусне средства за проекта за водоснабдяване на Гурково, съобщи още Петя Аврамова.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес