Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Празник и за децата, лишени от родителски грижи, в Стара Загора (СНИМКИ)

15 август 2019, 15:38 часа • 9943 прочитания

Имениците от Центровете за настаняване от семеен тип и домовете „Българка“, „Теофано Попова“ и „Мария Терезия“ получиха поздравления за днешния празник от кмета на община Стара Загора Живко Тодоров. На Голяма Богородица имен ден празнуват осем от възпитаниците на домовете, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Пожелания за здраве и късмет към Мария от центъра в старозагорския квартал „Зора" отправиха председателят на общинския съвет Таньо Брайков и председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности Николай Диков. 

Гостите бяха посрещнати с пита и мед от именичката и директора на услугата Нели Баджакова. Почти 12-годишната Мария, която играе в баскетболен клуб „Берое“, благодари за изненадата и продължи празника си с другите тринадесет деца от къщичката. 

Преди това Таньо Брайков и Николай Диков участваха в приготвянето и раздаването на курбана за здраве за Успение Богородично в социалната кухня към храм „Св. Паисий Хилендарски“. От обредното ястие, приготвено по инициатива на членовете на Ротари клуб „Берое“ и осветено от отец Йордан Карагеоргиев, беше раздадено и на миряните на черквата „Св. Въведение Богородично“.

За добрите дела в името на старозагорци на инициаторите и за подкрепата на кмета Живко Тодоров благодари отец Йордан, който обяви, че "с помощ от всички, които днес сте тук, както и на всички енориаши, ще успеем да реализираме и друга идея - изграждане на още един храм в кв. „Зора“. Стана ясно и че се работи за осъществяванета на още една благотворителна инициатива - да се създаде ново място за подслон на нуждаещи се, което се намира близо до храм „Св. Въведение Богородично“.

Гости на празника в "Зора" бяха и заместник областните управители Димитър Драчев и Красимир Червилов и десетки граждани. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес