Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втори ден на протест на служители на "Булгартабак"

31 март 2016, 11:28 часа • 1580 прочитания

Десетки се събраха пред сградата на Булгартабак в София. Протестиращите носят знамена на КНСБ и КТ „Подкрепа”, и скандират „Мафия”, предаде БГНЕС.

За втори ден работниците и служителите на София-БТ искат да запазят доходите на семействата си и така ще бъде до края, скандират през мегафон протестиращите. Нека да им кажем какво искаме, искаме работа, заявиха те и подчертаха - „лъжат, че няма договори за поръчка”.

Председателят на Синдиката на българските железници Петър Бунев се присъедини към протестиращите и заяви: „Да знаете, че е много трудно, но ако сте заедно, ще спечелите. Ако сте като един ще спечелите”. Всички скандираха „Единство” и „Мафия”. Работниците поискаха ръководството на Булгартабак да слезе долу при тях и да разговарят. Според протестиращите за 4 г. собствениците не са разработили печелившото дружество. Те поискаха среща с основните акционери, както и мениджърският състав да подаде оставка. След което всички започнаха да викат „Оставка”. Служителите на София-БТ са подготвили и нова декларация, която е до общото събрание на акционерите на Булгартабак, в която отправят исканията си, едно от тях е и оставката на мениджърския екип.

Движението по бул. „Васил Левски към момента не е блокирано, но сред протестиращите се прокрадва идеята да блокират кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Граф Игнатиев”.

На 6 април работниците заявиха, че ще се съберат на мълчалив протест пред НС.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес