Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Средата в Общинския съвет не е лесна": Васил Терзиев не вижда нищо ново от опонентите си

17 септември 2024, 08:35 часа • 1355 прочитания

„Опонентите ми ме обвиняват за всичко от ден едно, така че нищо ново“. Това заяви кметът на София Васил Терзиев.

Терзиев изтъкна пред bTV, че средата в СОС не е лесна, като е знаел какво ще последва след местните избори. Той очаква още предизвикателства по пътя като столичен кмет.

Това, което предстои, е да се внесе програма за промяна в структурата на Столична община. Задължително ще има зам.-кмет по строителството на Столична община, като в момента длъжността се заема от Иван Василев, който е зам.-кмет по финансовите въпроси. Васил Терзиев увери, че след предсрочните парламентарни избори на 27 октомври София ще има за.-кмет по строителство.

Още: Празникът на София 17 септември ще е неучебен, но присъствен ден за столичните училища

Ремонтите

Васил Терзиев уточни, че до 3 седмици ще е готов мостът на бул. „България“ и ще бъде завършен ремонтът на Околовръстното шосе. „За мен временна организация на движението, която да пуснем движение под моста не стои и ще понеса цялата критика от хората, но няма да го допусна, защото има риск“, предупреди кметът на София.

Градоначалникът коментира и ремонта на столичната улица „Опълченска“. Той призова живущите за търпение, като добави, че ремонтът на „Опълченска“ трябва да приключи през март-април месец догодина.

Терзиев посочи, че в неговия мандат е важно да се задвижат програмите за енергийна ефективност, саниране, да започнат промените в строителството, развитието на градския транспорт и програмата за озеленяване.

София - расте, но не старее

Той обясни, че е научил много работи за София, откакто е кмет на столичния град. Наистина имаме уникални възможности като град, трябва да го обичаме и да го развива, каза Терзиев. Той отчете, че по доста направления има прогрес като чистотата и озеленяването на града, сигурността като Столичния инспекторат, по зеленината, чистотата и почистването на улиците.

Още: Защо ГЕРБ писа слаб (2) за първата година управление на Васил Терзиев? Говори Антон Хекимян (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес