Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само 2 блока с документи за саниране в Елин Пелин дни преди крайния срок

25 май 2023, 12:50 часа • 3687 прочитания

Само два блока са подготвили документи за саниране в Елин Пелин, а крайният срок за подаването им наближава.

„Изтича срокът за подаване на проектни предложения за саниране на многофамилни жилищни сгради. Към 23.05.2023 година, след проведени информационни кампании в Общината е постъпила документация – технически паспорт и енергийно обследване на 1 жилищен блок и искане за партньорско споразумение от 1 жилищен блок“, съобщават от местната администрация.
От общината напълно безплатно изготвят проекта за кандидатстване на многофамилните жилищни сгради.

„Проведохме многобройни кампании, поехме инициатива и осигурихме всякаква логистика и подкрепа, остава хората да се обединят в етажната собственост и да вземат решение, което може би е причината да няма такава висока активност, като в други общини“, коментира кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов.  

За всяко сдружение на собствениците общината ще изготви формуляра за системата ИСУН, ако те предоставят технически паспорт /енергийно обследване/работен проект във фаза технически за блока/конструктивно становище /архитектурно заснемане/документи за собственост/ документи за разходите за електроенергия.

Тези разходи се поемат от сдруженията на собствениците и се финансират след одобрение на проектите.

Други дейности, които се финансират от програмата, са въвеждане на фотоволтаична централа за собствена консумация, разходи за авторски и строителен надзор. Те се планират в проектното предложение и се финансират след неговото одобрение.

От общината припомнят, че са провели изнесени информационни дни, че осигуряват пълно съдействие и помощ в организирането и документирането на заседания, съответно за регистрирането на сдружения на собствениците. Обезпечават също телефонни и административни консултации от юриста на общината Любомир Венков.

В срок до 31-ви май т.г. експерти от отдел "Европейски проекти" предстои да изготвят проектите за кандидатстване на база постъпилите към момента документи.

От управата призовават сдруженията на  многофамилните жилищни сгради с постигната проектна готовност да не отлагат представянето на необходимата документация.

Още от Елин Пелин: 

В Елин Пелин почетоха жертвите на Баташкото клане

Първо измерване на пластмасови капачки и кенове в кампанията на община Елин Пелин и ЕКОПАК България "Чисто и красиво"

Започва преасфалтирането на ул. "Свети Свети Кирил и Методий" в Елин Пелин

Елин Пелин е една от общините с високи данни за раждаемост в Софийска област

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес