Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Елин Пелин ще отбележи традиционния събор "Обединението прави силата"

02 септември 2024, 17:06 часа • 443 прочитания

На 6 септември отбелязваме една от най-значимите дати в нашата история. Ден, в който един народ със своята решителност, смелост и героизъм, осъществява единението на нацията си. Вече 139 години тази дата е символ на силната и непоклатима воля на българския народ за обединение.

ЗАПОВЯДАЙТЕ на XXXIX традиционен събор "Обединението прави силата", по повод 139 години от Съединението на Република България. Тази година той ще се проведе на 6 септември във м-ст. "Побит камък", където според исторически източници е минавала границата между Княжество България и Източна Румелия. ВКЛЮЧЕТЕ се в организираните походи, под надслов "139 години от Съединението на България".

Начало на автопохода: 09:00 ч.

Сборен пункт: паркинг при храм "Свети Николай Мирликийски Чудотворец", гр. Елин Пелин;

Маршрут: паркинг при храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец - автогара Елин Пелин, с. /гара/ Елин Пелин, с. Нови хан, посока с. Крушовица - до разклона за м-ст. "Гладно поле", след което автомобилите се връщат до м-ст. "Побит камък", а желаещите да участват в туристическия поход тръгват по туристическа пътека, на която ще има обозначителни знаци. В едната посока преходът е около 1,5 км. и се изминава за около 20 минути. Бъдете с подходящи за туризъм облекло и обувки.

Програмата в м-ст. "Побит камък" включва поднасяне на венци, изпълнения на любителски състави към НЧ „Иван Вазов“, село Нови хан, топла скара и напитки.

Още: Ето какви събития предстоят в община Елин Пелин през септември

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес