Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Елин Пелин организира изложба, посветена на Паисий Хилендарски

01 ноември 2022, 15:38 часа
Реклама

„О, неразумний юроде! Поради что се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели.“

В навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители Община Елин Пелин подмени съдържанието на информационните табла в централната градска част по случай 300 години от рождението на Св. Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „История славянобългарска“. По този повод бе организиран конкурс за рисунка, като участие в него взеха всички училища на територията на общината. Най-добрите творби са наредени в изложбените табла в централна градска част.

Заповядайте на експозицията, за да разгледате новите пана, от които може да научите интересни факти за написването на непреходната книжна творба "История славянобългарска".

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес