Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Може би е сгрешил". Столична община отговори на обвиненията на министъра срещу Терзиев

22 ноември 2023, 17:38 часа • 4641 прочитания
Реклама

Столична община отговори на обвиненията на министъра на вътрешните работи срещу кмета на София Васил Терзиев. Това се случи по време на изслушване в спортна комисия. 

Въпросът в спортна комисия беше повдигнат от депутата от БСП Иван Ченчев, който припомни, че по-рано в друга комисия вътрешният министър прехвърли топката на новия кмет на София Васил Терзиев. ОЩЕ: Вътрешният министър си изми ръцете с Васил Терзиев за кашата с протеста срещу БФС

Какво казаха от Столична община?

Мариела Найденова, директор на дирекция „Сигурност” към Столичната община, коментира, че може би е допусната лека грешка от страна на министъра. 

"Протестите са по Закона за събранията, митингите и манифестацията и имат изцяло уведомителен режим. Подавайки едно уведомление за протест организаторът информира кмета на Столична община за мястото и времето. Това е само нещото, което се иска от организатора. Разбира се, ние за това изготвяме съгласувателни писма, като взаимодействаме много добре със служителите на СДВР, уточняваме събитията как биха преминали и когато няма несъмнени данни, съответно за протеста се издава съгласувателно писмо, в което са упоменати всички изисквания към организатора. Той носи отговорност за опазване на обществения ред", обясни Найденова. ОЩЕ: Ще има ли оставка? Боби Михайлов: Жертвата вече е посочена (ВИДЕО)

Тя допълни, че от Столична община са говорили със СДВР, имат информация за нерегламентирани протести, но това не е нещо, което да има несъмнени данни. ОЩЕ: Боби Михайлов се изпра от кръвта на протеста срещу него (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес