Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лошото време и тежкият трафик развалили ремонта на бул. "Константин Величков"

15 януари 2019, 08:04 часа • 5808 прочитания

Нямаше време ремонтът на бул. "Константин Величков" да бъде довършен. Това каза инж. Даниел Евлогиев от Столична община, който увери, че ремонтът не е приет от фирмата и това нямало да го оскъпи.

По думите му, трябвало да бъде положена фуга, но заради лошото време това не могло да стане възможно и затова сега има пукнатини на асфалта при трамвайните релси.

Според инж. Сава Деспотов от "Софинвест" обаче като качество и изпълнение всичко било перфектно и причината не била в ремонта – в основни линии виновни били метеорологичните основи, но трябвало да се пипне и "железният път" т.е. релсите. Трябваше да положим делинеатори, седят перфектно, каза той пред БНТ. Основата на пътя била стоманобетон, но на отделни места заради трафика била нарушена анкерираната връзка на релсите с основата, което довело до пукнатините, обаче това не било първоначално обект на договора. Ние извършихме ремонта, но сме купували материали, добави той пред Нова телевизия, като де факто отрече, че фирма "Шрабаг". Положихме асфалта, когато температурите бяха над 10 градуса по Целзий, каза още Деспотов, който даде гаранция от 2 години.

Инж. Евлогиев пък уточни, че "Софинвест" довършва ремонта, защото предишният изпълнител не успял да го завърши. А до края на март ремонтът щял да бъде приключен, ако "Шефът" т.е. Господ даде добро време.

Не сме виждали толкова бързо разпадащ се ремонт, иронизираха ситуацията от "Спаси София". За какво натоварване изчисляват асфалта, щом не може за 1 месец да издържи, попитаха от неправителствената организация, но не получиха директен отговор.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес