Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Елин Пелин проведе среща с посланика на Румъния

07 октомври 2024, 19:00 часа • 349 прочитания

В Румънското посолството се проведе среща между Извънредния и Пълномощен посланик на Република Румъния, г-жа Бръндуша Йоана Предеску и кмета на Община Елин Пелин, г-н Ивайло Симеонов.

Нейно Превъзходителство, г-жа Бръндуша Предеску беше подробно запозната с публичните политики, с които основно е ангажирана общината ни, като тя сподели, че с интерес следи развитието на Елин Пелин. Бяха обсъдени и възможностите за побратимяване на община Елин Пелин с румънските градове Сибиу, Яш и Търговище. В град Яш, в митрополитската катедрала "Сретение Господне" почиват св. мощи на преподобна Петка Търновска, пренесени на 14 октомври 1641 г. Румънският град Търговише се намира на 80 км. от Букурещ и там има голяма българска общност.

В края на срещата г-н Симеонов връчи официална покана за посещение в град Елин Пелин по повод Рождество Христово и паленето на коледните светлини на 6 декември, като г-жа Бръндуша Предеску потвърди, че на тържеството ще присъства представител на посолството на Република Румъния.

Още: Община Елин Пелин почете световния ден на музиката и поезията

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес