Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Елин Пелин присъства на откриването на изложбата "НАХОДКИ"

10 октомври 2024, 18:06 часа • 259 прочитания

На 8 октомври 2024 г. кметът на Община Елин Пелин, г-н Ивайло Симеонов, бе специален гост на официалното откриване на впечатляващата фотоизложба „НАХОДКИ” на известния фотограф Бахгет Искандер, разположена пред Националния дворец на културата. Изложбата представя уникални фотографии, които разказват историите на обикновени хора и градски пространства по начин, който пленява и докосва зрителя. Всичките му фотоси с България имат и унгарска връзка - унгарското духовно присъствие, ветерани и т.н.

Организатор на събитието е д-р Йордан Бочков, почетен консул на България в Унгария, който обединява културите на двете държави чрез различни инициативи. Откриването на изложбата бе почетено и от Негово Превъзходителство - Миклош Борош, посланик на Унгария в България, който изтъкна важността на подобни културни събития за сближаване на двата народа.

Бахгет Искандер, сирийски фотограф, обвързал живота си с Унгария, успява през годините да създаде трайни връзки с България и българите. Творчеството му подчертава не само неговата уникална гледна точка, но и стремежа му да създава мостове между различни култури.

Кметът, г-н Ивайло Симеонов подчерта значението на културните инициативи като начин за свързване на хората и изрази благодарността си към д-р Йордан Бочков за възможността да присъства на събитие, което обединява три култури.

Още: Кметът на Елин Пелин проведе среща с посланика на Румъния

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес