Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦГМ няма да глобява паркиралите косо в кв. "Банишора": Кметът готви промени

09 октомври 2024, 12:03 часа • 351 прочитания

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) няма да глобява парираните косо коли на ул. "Подп. Калитин" в кв. „Банишора“. Това увери кметът на район „Сердкиа“ Момчил Даскалов.

„След разговора с ръководството на ЦГМ, му възложих и проект за организацията на паркирането при "Дар" (и до "Охрид"), за да регламентираме сегашната ситуация с косото паркиране, а дотогава от Центъра поеха ангажимент да проявят търпение за конкретната зона“, написа той в профила си във Facebook.

Във връзка с глобите на "Подп. Калитин" в Банишора следва да споделя някои обстоятелства. Глобите са поставени на...

Публикувахте от Момчил Даскалов, кмет на район “Сердика” в Вторник, 8 октомври 2024 г.

Припомняме, че жители на столичния кв. „Банишора“ се оплакаха, че масово са глобени за неправилно паркиране на място, където цял живот оставят автомобилите си. Според тях нарушение няма и те винаги са паркирали косо, което според ЦГМ е нарушение.

ОЩЕ: „От 30 години е така“: Глоби за косо паркиране в столичния кв. „Банишора“

„Още от зимата се занимавам с темата за паркиране по "Подп. Калитин", като идеята ми беше да го разрешим и в долната част към "Скопие" и то именно на "рибена кост". Имахме срещи с директора на дирекция "Управление и анализ на трафика" към Столична община, който като цяло възприе идеята и следваше вече да се проверят конкретните възможности. Имаме и официална кореспонденция от март - април. По-късно се оказа, че регулационната рамка точно в тази част е сложна и трудно можем да приложим нова организация на движение/паркиране. Все пак в горната част при "Дар" не съм си представял друга ситуация, предвид факта, че в тази точка на района, проблемът с паркирането е най-остър“, обясни Даскалов.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес