Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаният за убийството в Студентски град с 0% алкохол в организма

01 март 2012, 13:32 часа • 8263 прочитания
Реклама

Задържаният за убийството в „Студентски град” е бил с 0% съдържание на алкохол в организма.

"Той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край”. Колегите работиха вчера много усилено заедно с наблюдаващия прокурор и това, което прокурорът е преценил, е, че това е лицето, към което трябва да се повдигне обвинение за 72 часа. Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано”, посочи министър Цветан Цветанов.

На въпрос за полицейското присъствие в „Студентски град”, Цветанов заяви, че то не трябва да бъде на всеки един ъгъл, където има шумни компании.

"Смятам, че проблемът е много глобален и той е натрупван с годините на демокрацията. Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото”, заяви Цветанов.

Според вътрешния министър най-важна за възпитанието на един човек е семейната среда и отношенията между отделните хора. „В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно”, посочи Цветанов.  

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес