Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За по-малко от 24 часа: Монтираха новата мобилна клетка в село Воден

21 юли 2024, 08:35 часа • 1324 прочитания

За по-малко от 24 часа приключи процесът по монтиране на постоянна мобилна клетка в района на с. Воден и от снощи тя е в експлоатация. По разпореждане на премиера Димитър Главчев министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков проведе спешна среща с мобилните оператори, за решаване на проблема с липсата на мобилно покритие, припомнят от Министерството на транспорта и съобщенията.

Съдействие беше оказано и от Министерството на вътрешните работи и ГД "Гранична полиция", така че оборудването да бъде разположено в граничната зона, което без тяхното разрешение не е възможно. Новото оборудване вече е в експлоатация и осигурява много по-добро покритие както в с. Воден, така и в околните населени места.

Съоръжението снощи (20 юли) стартира първо за абонатите на А1, а от днес ще осигурява аналогично покритие и за абонати на Vivacom и Yettel. С предприетите мерки трайно се решава въпросът с липсата на покритие в този район, казват от транспортното ведомство.

Още: Жител на Воден към Петков и Денков: Изчезвайте, екскурзианти такива!

Главчев лично на проверка

От пресслужбата на Министерски съвет съобщиха, че лично премиерът ще посети на 21 юли с. Воден, за да провери монтирането на клетката и ще провери и доставката на контейнерите, пригодени за живеене, които могат да бъдат използвани при необходимост. Министър-председателят ще разговаря и с екипите от турска страна, които участват в гасенето на пожарите, съобщават от министерството.

Междувременно стана ясно, че общо четири хеликоптера и два самолета ще се включат днес (21 юли) в гасенето на пожара край село Воден. Това съобщи пред журналисти старши комисар Любомир Баров, зам. директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Два от хеликоптерите са на министерството на отбраната, два - от Чехия.

Пожарът е в широколистен масив и през вчерашния ден е достигнал около 70 хил. декара, но не е ясно колко още площ е превзел през нощта. Теренът е пресечен, с дълбоки дерета, което пречи за навлизане на пожарните екипи. Има направени просеки. Няма опасност за населените места, посочи комисар Баров, цитиран от БТА.

Още: Ситуацията край село Воден се подобрява, четири хеликоптера се борят с огъня

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес