Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За 18-та поредна година София ще посрещне Нова година на пл. "Батенберг"

08 декември 2016, 11:30 часа • 13952 прочитания

За 18-та поредна година Българската национална телевизия и Столична община ще подарят незабравима Новогодишна нощ на столичани и гостите на София.

Концертът „Сцена под звездите", който по традиция се провежда на площад „Княз Александър I Батенберг", ще започне в 22:00 ч. на 31 декември и ще продължи до 1:00 ч. на 1 януари. Мащабното събитие е част от календара на културните събития на Столична община.

Празникът на открито отново ще се излъчи на живо в програмите на БНТ1 и БНТ Свят и ще направи съпричастни зрителите пред малкия екран, както в страната, така и в чужбина, към празничното настроение от столицата на България.

Тази година водещи на празничния спектакъл ще бъдат певицата Йоанна Драгнева и журналистът Георги Любенов. В програмата участие ще вземат едни от най-популярните български изпълнители, сред които Владимир Ампов - Графа, Поли Генова и Studio 121 с хореограф Милен Данков, инди-рок музикантите от „JEREMY", група „Тангра", както и Берковската духова музика, ансамбъл „Български ритми" и други. В събитието ще се включат и млади таланти от риалити формата „Голямото рок междучасие" на БНТ1.

Всяка година „Сцена под звездите" обединява близо 20 000 българи, които посрещат заедно Нова година с впечатляваща празнична заря, много музика, танци и настроение на площад „Княз Александър I". Традиционно над 1 милион зрители проследяват музикалното събитие пред телевизионния екран.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес