Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взрив избухна в центъра на София, има ранени

18 август 2013, 20:16 часа • 22088 прочитания

Взрив е избухнал в центъра на столицата, съобщи Нова телевизия. ОТ МВР съобщиха, че става дума за гръмнала газова бутилка.

Ранени са шестима души, предаде първоначално бТВ, които са откарани в болница. Според главен комисар Ивайло Спиридонов обаче има девет ранени - това е и окончателната бройка. Няма информация за загинали хора. На сградата са нанесени сериозни поражения. Предполага се, че става въпрос за битов инцидент – взрив на газови бутилки, няколко на брой.

По булеварда има отломки от експлозията. Очевидци твърдят, че много хора са били изнесени на носилки. Пострадали са и два автомобила, които в този момент са преминавали край заведението, като според очевидци вълната буквално ги е отместила.

Според последна информация на БНТ от деветимата пострадали, четирима са с по-тежки травми. Един мъж е в шокова зала на "Пирогов", с опасност за живота. Три жени са приети с фрактури на крайниците.

Първата версия беше за паднала реклама от близката сграда. Живеещите в района твърдят, че са чули взрив около 19:20 часа. Все още обаче не се знае дали става въпрос за битов инцидент, тъй като инцидентът е станал в помещение на китайски ресторант. Премазани са няколко автомобила.

Няколко души са били пренесени на носилки и откарани в близките болници. Засега не се знае как точно е станал инцидентът. Линейки на ВМА са се отзовали веднага на мястото. Само един човек е приет в "Пирогов".

Четирима пострадали при взрива в столицата са откарани в "Пирогов" - един мъж и три жени, между 44 и 57 години. Това съобщи Пойразова от пресцентъра на "Пирогов", цитирана от Фокус.

Мъжът е в тежко състояние, настанен е в шокова зала. Жените са със съмнения за травми и контузии в областта на крайниците. На всички се правят изследвания в момента.

Движението в района е затворено, на мястото на инцидента са пристигнали пожарни коли и полиция. Предполага се, че става въпрос за взривена газова бутилка. Тепърва ще се разбере дали става дума за битов инцидент или поставен взрив.

На мястото на инцидента е и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Възможно е да има втора взривна вълна, екипи на полицията в момента работят на мястото на инцидента.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес