Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вътрешният министър не знае да има недоволство в ГДБОП

02 август 2013, 18:44 часа • 16246 прочитания

Аз нямам такава информация. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в отговор на въпрос за излязлата информация за напрежение в ГДБОП, предаде БГНЕС.

По-рано през седмицата в медиите излезе информация, че антимафиотите от бившата ГДБОП са пред бунт. Министърът днес посочи, че "след като нямам такава информация, това означава, че аз не знам за такова нещо" и не е чувал за недоволство и бунт.

Той бе на заседанието на парламентарната вътрешна комисия, на която обсъдили и преместването на ГДБОП, сред тях и рисковете, които могат да се появят. Министърът запознал народните представители с това какво е предприето в тази посока. Рисковете са в посока на това да ГДБОП при преместването да не загуби функционалност и да се регулират много добре отношенията в общите области на действие между МВР и ДАНС. "И в двете посоки имаме добри резултати и аз мисля, че ще се справим с тези предизвикателства", каза Цветлин Йовчев.

Вътрешният министър обясни и че докато окончателно не бъдат преназначени служителите в ДАНС, а това изисква да се извърши множество техническа подготовка и действия до тогава те са командировани. Това е една от стъпките, която да направи така, че по никакъв начин да не бъде затруднена дейността им, обясни Йовчев. Министърът посочи, че това не е скъпо – те продължават да ползват същите заплати, а след преназначаването останалата част от бюджета, която е в МВР и е отделна за дейността на ГДБОП ще бъде прехвърлена към ДАНС. "Тоест ние не правим нищо различно и то не е свързано с разходи", каза той.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес