Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Водата мирише на нафта": Проблем в добричкото село Дебрене

30 септември 2024, 07:29 часа • 417 прочитания

Водата в добричкото село Дебрене мирише на нафта. Това се оплакаха жителите на населеното място в сутрешния блок на бТВ. 

Подробности за проблема

Местните разказват, че проблемът е от миналата седмица. "От тогава не смеем да пуснем вода от бойлера, защото мирише и към този момент", разказа Галина от селото. 

Хората разказват още, че с домакинската работа импровизират. "Вчера съм взела цялата посуда и съм я мила при майка ми в Добрич, тъй като нямаме никаква яснота за субстанцията и сме предпазливи", добави друга жена от населеното място. ОЩЕ: Ремонт на тротоари в Костинброд доведе до взрив на къща (СНИМКИ)

Действията на властите

Кметът на община Добричка Соня Георгиева първа подава сигнал за случая. "Жителите на село Дебрене имат основания да бъдат притеснени. Това не е изолиран случай. В понеделник на 23 септември получих сигнал, веднага се свръъзах с РЗИ. Към настоящия момент в общината няма информация нито от РЗИ, нито от ВиК и към този етап сме предупредили жителите да не ползват водата", добави тя.

Кметът заяви, че местната власт имат готовност за водоноска. 

От ВиК увериха, че са сменили изгоряла помпа, а в понеделник веднага са реагирали, като според тях проблемът е вътрешен за селото и най-вероятно става въпрос за цистерна с нафта, която е потекла по водопровода. От ВиК увериха, че са промили 90% от водоносната мрежа на селото.  ОЩЕ: "Не знам дали ще гръмне": Граждани сигнализират за теч на нефтен отпадък в столицата

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес