Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Влади Въргала влиза в Инициативния комитет срещу джендър идеологията

02 март 2023, 16:04 часа • 4525 прочитания

Популярният актьор и режисьор Влади Въргала влиза в Инициативния комитет за провеждането на референдум срещу "влизането на джендър идеологията в българските училища", сформиран от БСП.

Той е поредното знаково име, което заявява подкрепа към инициативата на БСП, която според социалистите е "в защита на децата и българското семейство".

По-рано в Инициативния комитет влязоха Нешка Робева, бившият ректор на НСА проф. Светослав Иванов, героят от САЩ-94 Емил Костадинов, световният шампион по вдигане на тежести Златан Ванев, селекционерът на младежите по футбол Ангел Стойков, юристът Владимир Шейтанов.

ОЩЕ: Емил Костадинов и Златан Ванев подкрепиха БСП срещу джендър идеологията

"За" провеждането на референдум е и бригаден генерал Стефан Стефанов, бивш заместник-директор на военното разузнаване и председател на столичната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, както и контраадмирал Петър Странчевски.

От БСП заявяват, че "всички обществени авторитети, включили се в Инициативния комитет, влизат в него по собствено желание и в лично качество". "Комитетът остава отворен за нови членове", добавят социалистите.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес