Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В София вече има нов площад на името на Филип Трифонов (СНИМКИ)

13 юни 2024, 09:07 часа
Реклама

София вече има своя площад, носещ името на актьора Филип Трифонов. Сгушеният кът в квартал "Лозенец" е обновен с една специална пейка, изваяна като филмова лента от сина на актьора – Мартин Трифонов. Площадчето е разположено между улиците "Милин камък" и "Акация".

Снимка: БГНЕС

Символиката препраща към първата роля в киното на покойния актьор - Ран във филма "Момчето си отива" от 1971 година. Именно това превъплъщение от филма на Людмил Кирков става знаково за Филип Трифонов - днес снимка на двамата с Невена Коканова е сред първите резултати на търсещите информация за него в интернет. "Една боза за 6 стотинки" – е, бозата отдавна не е 6 стотинки, но пък я има в близката бакалия.

Снимка: БГНЕС

В изготвянето на проекта за възпоменателната пейка-филмова лента са участвали още архитект Бисер Хантов, инж. Траян Красналиев и инж. Камен Златарев.

Още: Знаете ли къде се е намирал площад Куручешме в София?

Кой е Филип Трифонов

Снимка: БГНЕС

Филип Трифонов е играл в десетки български филми. Снимал се е в "Оркестър без име", "Прeбрoявaнe нa дивитe зaйци", "Лавина", "Адио, Рио", "Маймуни през зимата", "Малко късмет за по-късно" и още много други филми. Актьорът почина на 73-годишна възраст на 6 януари 2021 година, припомня БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес