В Бургаско регистрираха нови случаи на марсилска треска, върлува и варицела

9884
В Бургаско регистрираха нови случаи на марсилска треска, върлува и варицела
Снимка: Thinkstock

В Бургаско само за седмица са регистрирани два нови случая на заразени с марсилска треска. Това показва справка в информационния бюлетин на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), съобщава topnovini.bg. От началото на годината до момента случаите вече са десетки.

Марсилската треска е заболяване, което се получава след ухапване от кърлеж, носител на заразата. Това е едно от най-разпространените заболявания, предавани от тези животинки.

Есенна разходка до скритите кътчета на Солниците в Бургас

Какво по-хубаво от една дълга есенна разходка край морето - когато слънцето е щадящо, вятърът е приятен и солен, а тръстиките покрай ез...

Именно влагата от падналите дъждове активизира кърлежите. Те се срещат най-често в поляните, като най-активни са от средата на април до октомври, когато почти изчезват.

Впечатление прави и увеличената заболеваемост от варицела в региона. Докато за седмицата от 1-ви до 7-ми септември има само един заразен, то през следващата регистрираните случаи вече са 7.

С настъпването на есента расте и броят на заболелите от грип. Регистрираните случаи на остри респираторни заболявания в областта надскача 50.

След бума на стомашно-чревни инфекциите болните вече постепенно намаляват. От 19 в началото на месеца, миналата седмица те са били с десет по-малко.

Два влака за София са блокирани на гарата в Бургас

Два влака, които трябва да пътуват от Бургас за София, са блокирани на гарата в морския град от близо час и половина. Никой не ни обясн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество