Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Усмивката зад свежата витрина – една история за щастлив професионален избор

02 октомври 2024, 15:59 часа • 285 прочитания

Младен Петков е човек с история, която заслужава внимание – не само заради трудния път, който е извървял, но и заради отдадеността му към неговия работодател и компанията, която повече от 13 години той нарича свой втори дом.

Роден в малкото село Замфирово, област Монтана, Младен преминава през  многобройни предизвикателства в търсене на по-добър живот и препитание за семейството си, преди да открие своето място при лидера в ритейла – Kaufland България. Младен е работил на различни места, като е заемал разнородни позиции,  свързани с търговията. Често е  бил изложен на неблагоприятни метеорологични условия за продължително време. През тези години, той усилено търси стабилност и сигурност за себе си и семейството си. Неколкократно се опитва да започне работа в Kaufland: „Исках да работя в тази компания, но нямаше свободни позиции“, спомня си той. След няколко  опита и препоръка от негов познат, Младен успява да стане част от голямото семейство на лидера в ритейла и вече над 13 години дарява клиентите със своята широка усмивка.

Пътят на професионалното развитие в Kaufland

Първоначално Младен започва в отдел „Захарни изделия“ във филиала на Kaufland в столичния квартал Овча купел, където се доказва като изключително трудолюбив и отдаден служител. Постепенно преминава през различни отдели в магазина, включително „Млечни продукти“ и „Напитки“. След време Младен е изправен пред нов избор – да продължи на каса или на свежата витрина. „Избрах свежата витрина и не съм съжалил нито за миг. Вече седем години съм там и съм запознат с всеки детайл на работното си място. Харесва ми, защото клиентите идват тук усмихнати и ме поздравяват още отдалеч. Това ме мотивира да работя с желание ежедневно“, казва той с гордост.

Не само работа, но и общност

За Младен Kaufland не е просто място за работа, а общност, в която той се чувства приет и ценен. „Започнах в магазина в Овча купел преди 13 години и оттогава съм  тук. В Kaufland намерих своето място, защото имам сигурност, стабилност и подкрепа“, споделя той. През годините не е променял работното си място и е създал много приятелства във филиала, както с колеги, така и с клиенти.

Едно от нещата, които го задържат в Kaufland, е отношението към служителите и добрите условия за работа. „Имам възможността да работя и с по-млади и по-възрастни колеги. Винаги намирам общ език с всеки един от тях. Радвам се, че сме задружен екип и ако някой има проблем, друг веднага откликва и помага “, разказва Младен.

Сигурност и възможности

Kaufland предоставя на служителите си множество социални придобивки, които Младен оценява високо. „Когато ми е необходима медицинска помощ, винаги мога да използвам допълнителното здравно осигуряване без да плащам за прегледи и изследвания. Съпругата ми също се възползва от тази придобивка и това е голямо облекчение за нас“, разказва той.

Като част от социалния пакет, който служителите на ритейлъра получават, са и ваучерите за храна в размер на 200 лв. всеки месец. Според Младен това е изключително полезна придобивка, особено когато става въпрос за ежедневни разходи.

Място, на което да се пенсионира

Младен Петков, който догодина ще навърши 60 години, вижда Kaufland като място, на което би искал да се пенсионира. „Имам желанието да се пенсионирам тук и съм доволен, че съм осигурен напълно, което ще се отрази след време и на пенсията ми. А дали ще продължа след това? Може би, стига здравето ми да позволява“, казва той.

Гордее се със своя принос към Kaufland и не пропуска да препоръча компанията на своите близки и приятели. „В Kaufland получаваш стабилност, сигурност и ясни условия за работа. Ако имаш желание да работиш, тук можеш да намериш своето място“, завършва Младен с усмивка.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес