Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Транссексуалната Аманда Лепор открива „София Прайд Арт Седмица 2013“

12 юни 2013, 12:03 часа • 29639 прочитания

Портретна изложба на българския фотограф Нико Илиев, който живее и твори в Ню Йорк ще представи непоказвани досега у нас фотографии на поп иконата Аманда Лепор и топ модела Кенет Гуидроз.

Изложбата ще бъде открита на 17 юни 2013 г., понеделник от 19:00 часа в „Къща Огоста“ (ул. „Огоста“ №5). Това е първото от поредица събития, част от програмата на „София Прайд Арт Седмица 2013“.

Нико е един от основните фотографи на списание “FLATT“, превърнало се в арт библия на Ню Йорк. Негови фотографии са публикувани в “W“, “Elle“, “Nylon“, “Tantalum“, “FutureClaw“, “Grazia“, “Gotham“, “The Hamptons Magazine“ и “New York Times“. Многократно е удостояван с различни награди от “North American Hairstyling Awards” за работата му за “REDKEN“. “Council of Fashion Designers of America” селектира и включва негови снимки в поредица книги “American Fashion”. Нико живее в Бруклин, Ню Йорк, и прекарва времето си между Барселона, Париж и Берлин.

„София Прайд Арт Седмица“, продължава до 20 юни, като всеки ден гражданите на София ще могат да видят различни експозиции. На 18 юни, от 19:00 часа в “Tell Me Bar“, за втора поредна година транссексуалния артист Наташа Рич ще представи своя изложба озаглавена “The world as I see it“.

В рамките на седмицата отново в „Къща Огоста“ ще могат да бъдат видени бижутата на младия български тандем „FUJO“, а на 19 юни от 19:00 часа, организаторите на „София Прайд Арт Седмица“ предлагат една нестандартна фотографска изложба на артиста Dan Alex Brown. Изложбата се фокусира върху това, че ние все по-често оформяме представата за себе си и живота си като художествено произведение, превръщайки се в интернет звезди с последователи и фенове.

Експозицията показва, че всеки може да бъде това което иска, независимо от заобикалящите го обстоятелства. Гвоздеят на програмата е финалната изложба на популярният вече български сайкъделик поп арт, ню романтик и куиър траш артист Ясен Згуровски, озаглавена “POP ID”, чието откриване, ще е на 20 юни от 19:00 часа в „Галерия за модерно изкуство“ (ул. „Оборище“ №10).

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес