Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Терористите не се интересуват от гражданството на заложниците: Проф. Кънчев за отвлечените българи

07 ноември 2023, 09:15 часа • 1196 прочитания

За терористични организации като "Хисбула" и "Хамас" няма никакво значение какво гражданство имат заложниците. Но вчера беше казано, че тези двама човека имат български произход, а не че са български граждани. В този случай не може по линия на ДАНС и външно министерство да проверим техните паспорти. Това заяви проф. Румен Кънчев в ефира на Нова телевизия. 

ОЩЕ: Официално: Двама българи са сред заложниците на “Хамас”

Той смята, че дори и да имат издадени български документи, за което се съмнява, то това няма да доведе до промяна в сегашното им положение на заложници.

"Това са тежки терористични организации, които не се занимават с дипломация и действат грубо. Към момента и Израел не е готов за преговори. Това няма да стане преди да завърши сухопътната операция. В момента страната е притиснала силно "Хамас" върху едно малко парче земя, армията е там, разузнаването е там и сега искат максимално да отворят хуманитарните коридори, за да може всеки, който иска, да напусне територията на сражението. Израел трябва да победи "Хамас" и тогава да започне преговори", обясни експертът.

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес