Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Студентите от втория випуск на иновативната „Бизнес академия Kaufland-УНСС“ се дипломираха

12 септември 2024, 17:44 часа • 604 прочитания

Вторият випуск на съвместната практически ориентирана бизнес академия на лидера в ритейла и най-големия икономически университет у нас „Бизнес академия Kaufland-УНСС“ се дипломира на официална церемония в Централни хали. Студентите получиха своите сертификати за завършване на програмата лично от изпълнителния директор на Kaufland България – Иван Чернев и от ректора на УНСС  проф. д-р Димитър Димитров. В церемонията взе участие и зам.-ректорът на университета проф. Цветана Стоянова, която беше част от журито, пред което се представяха финалните проектни разработки на участниците.

В рамките на близо 6 месеца 20 студенти имаха възможността да се потопят в света на ритейл бизнеса и да почерпят от богатия опит на доказани професионалисти от екипа на Kaufland България. След успешното пилотно издание миналата година вторият сезон на Бизнес академията включваше 15 занятия по най-актуалните за пазара теми, разделени в 6 тематични модула, които обхващаха всички ключови аспекти на бизнес средата у нас. Студентите работеха в групи и разработваха действителни бизнес казуси, които презентираха пред жури, а след това имаха възможността да направят стаж в рамките на два месеца в избран от тях отдел. Най- амибициозните имаха възможността да се включат и в допълнителни курсове за изграждане на т.нар. „меки умения“.

„Щастлив съм, че и тази година реализирахме този важен проект, в който се включиха амбициозни, отворени към света хора, желаещи да се учат от опита на професионалисти и готови да работят неуморно, за да реализират мечтите си. Неслучайно близо 20% от завършилите Академията вече са част от екипа на Kaufland България. Такава е и нашата мисия - да съдадем мост между бизнеса и образованието. Мост, който да свързва теорията с практиката и да разкрива детайли от „кухнята“ на големия бизнес.“ – каза изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

„Бизнес академията Kaufland - УНСС“ ми даде нов поглед към ритейла и много ценни и полезни знания. Щастлива съм, че имам възможност да продължа своето кариерно развитие в компанията.“ – сподели Юлия Боянова, която остава в компанията на позиция Специалист планиране на продажбите.

„Иновативната Бизнес академия на Kaufland и УНСС е най-добрият пример как бизнесът и образователните институции в страната могат да работят заедно за професионалното израстване на талантливите български студенти. Много е важно студентите да получават задълбочени практически знания още на университетската скамейка, а програмата е безценна възможност и добър старт за кариерата на нашите студенти. Очакваме с радост и нетърпение и третият сезон на академията.“ – сподели ректорът на УНСС, проф. д-р Димитър Димитров.

„И тази година имах възможността да бъда част от журито и мога да потвърдя, че всички студенти бяха подходили с огромна отговорност и старание към задачите си. Уверена съм, че това е в следствие на отличната програма на академията и достъпният език, на който се провежда”, коментира зам.-ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова.

Специално за най-активните студенти Kaufland предостави на 10 от участниците допълнителен паричен бонус от 1000 лв. за активно участие по време на лекциите, както и в специално създадената игра в социалните медии, в която те споделяха най-интересните моменти от своето преживяване по време на академията. Всички студенти, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, получиха стипендия в размер на 2 500 лв., както и удостоверение за преддипломен стаж.

За предстоящия Сезон 3 на „Бизнес академия Kaufland-УНСС“ през есента лидерът в ритейла е подготвил много изненади и нова програма за най-любопитните.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес