Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Столична община с кампания за събиране на стари автомобилни гуми

05 ноември 2021, 15:31 часа • 1978 прочитания

От днес, 5 ноември, до 20 ноември гражданите имат възможност да предадат излезли от употреба гуми на определени места в десет столични административни района. Това съобщи заместник-кметът на София по екология Десислава Билева.

В сезона за смяна на автомобилните гуми от летни към зимни, Столична община напомня на гражданите, че имат възможност да изхвърлят излезлите от употреба стари гуми на определените места напълно безплатно.

Кампанията се организира за четвърта поредна година по настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова с цел недопускане на замърсяване на околната среда.

По данни на Столичен инспекторат от началото на годината до момента са предадени над 329 тона гуми, а за 2020 г. предадените автомобилни гуми са 100 тона. Това каза Таня Асенова, началник отдел в Столичен инспекторат. Напомняме на всички, които имат ненужни автомобилни гуми, от които искат да се освободят, да ги занесат и предадат на определените места.

Екипите на Столичен инспекторат, които извършват контрол, са проверили над 220 автосервизи от началото на годината. Съставени са пет акта за нерегламентирано изоставяне на гуми.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес