Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станишев: Ако не беше контролираният вот, ГЕРБ щяха да бъдат втора политическа сила

13 май 2013, 00:41 часа
Реклама

Правителството на Бойко Борисов падна от власт и няма да се върне. ГЕРБ официално изгуби легитимност да управлява по волята на огромното мнозинство от българските граждани. Те са в тотална изолация, каза лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция.

Станишев определи организацията на изборите, като скандално слаба, "която доведе до хаос и  огромен брой нарушения".

Не знаем каква част от резултата на ГЕРБ е честен и каква е купен. Отнасям се с уважение към хората, които по убеждение са гласували за партията ГЕРБ. Ако не беше контролираният вот, ГЕРБ щяха да бъдат втора политическа сила. В следващия парламент ГЕРБ не може да състави правителство. 2/3 от хората  които гласуваха казаха "Не" на ГЕРБ.

Ако имат достойнство ГЕРБ трябва да не приемат мандат за съставяне на правителство. Би било обида и унижение за достойнството на всички български граждани, ако ГЕРБ се признае за политически победител в тези избори, добави още Станишев.

За радикална промяна, за демократична и социална България, това остава наше кредо и наш ангажимент, от който няма да отстъпим. България се разделя с най-арогантното, най-недемократичното правителство, заяви Станишев.

ГЕРБ трябва да не приемат от президента мандат за съставяне на правителство, каза Станишев.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес