Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синоптик: Захлаждането в България е сравнително слабо

30 август 2024, 07:45 часа • 1449 прочитания

Захлаждането в България е сравнително слабо. Това каза синоптикът проф. Георги Рачев в сутрешния блок на бТВ. 

"Днешните температури, макар че ще вали почти в цялата страна, ще останат доста високи. Ще бъдат в рамките между 25 и 30 градуса. В югоизточните части на България температурите ще достигнат и до 30, а в района на Сандански ще надминат 31,32 градуса", обясни синоптикът. По думите му това захлаждане и валежите, които се оказаха не чак толкова големи, ще продължат и днес.

Валежите по морето

"Много съществени ще бъдат валежите навътре в Черноморското крайбрежие, където на места ще надхвърлят и 100 метра. Важното е да се знае, че в един момент тази валежна зона може да се отмести навътре в крайбрежието и смутното валежното време ще остане до неделя", обясни проф. Рачев. 

Той обърна внимание, че няма да има пълно успокоение на времето и следващата седмица, особено от 3 септември нататък ще бъде доста смутно, особено в следобедните часове.

Дъжд в страната

"Днес и утре почти над цялата страна ще има валежи и те ще допринесат за преодоляване на това тотално засушаване. Температурите от неделя започват да се увеличават и за по-голямата част от страната ще се установят в рамките между 27 и 31 градуса", добави още проф. Рачев. ОЩЕ: Прогноза за времето - 29 август 2024 г. (четвъртък)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес