Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рядък вид птица бе дарен на България

22 декември 2018, 17:43 часа • 1894 прочитания

 

Екип на Зелени Балкани посрещна на летище София ценен гост - мъжки черен лешояд, предоставен безвъзмездно на страната  ни от холандския зоопарк  Ouwehands Dierenpark.
Птицата бе дарена, като част от програмата за завръщането на вида в страната реализирана по проекта на Зелени Балкани - Светло бъдеще за черния лешояд. Средствата за транспорта са събрани от дарители - български и чуждестранни граждани.
Мъжката птица има важна мисия  Тя ще стане част от двойка за размножаване на вида в Спасителния център за диви животни в Стара Загора - единствената от вида в страната. Надеждата ни е тя да се размножи успешно, а потомството й да бъде пускано на свобода, като част от програмата за завръщане на този изчезнал вид.

България получи дарение - рядък вид птица. Екип на "Зелени Балкани" посрещна на летище София ценния гост - мъжки черен лешояд, предоставен безвъзмездно на страната ни от холандския зоопарк Ouwehands Dierenpark.

Птицата бе дарена, като част от програмата за завръщането на вида в България, реализирана по проекта на Зелени Балкани - "Светло бъдеще за черния лешояд". Средствата за транспорта са събрани от дарители - български и чуждестранни граждани.

Мъжката птица има важна мисия. Тя ще стане част от двойка за размножаване на вида в Спасителния център за диви животни в Стара Загора - единствената от вида в страната. Инициаторите се надяват тя да се размножи успешно, а след време потомството й да бъде пускано на свобода.

 

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес