Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рио Фърдинанд пропуска квалификациите с Черна гора и Сан Марино

18 март 2013, 16:42 часа • 3530 прочитания

Защитникът на "Манчестър Юнайтед" и дългогодишен национал на Англия Рио Фърдинанд се оттегли от националния отбор за предстоящите квалификации на тима срещу Сан Марино и Черна гора, като на негово място селекционерът Рой Ходжсън повика Стивън Колкър от "Тотнъм", предаде БГНЕС.

Бранителят на "Манчестър Юнайтед" е имал среща на четири очи с Ходжсън вчера вечерта, на която му е обявил решението си. Фърдинанд е изтъкнал като причина детайлно изготвената му програма от медицинския щаб на "червените дяволи", която той внимателно трябва да спазва, за да контролира хронична контузия в гърба.

"Разочарован съм, че Рио няма да играе в предстоящите мачове, но с програмата, която има, за него е невъзможно. Радвам се, че той ми се обади и дойде лично да ми обясни ситуацията. За мен бе важно да чуя лично от него това. Трябва да кажа, че съм впечатлен от неговата мотивация да играе за националния отбор и се надявам, че той ще бъде част от състава в бъдеще", коментира Ходжсън.

"За мен бе важно да говоря с Рой очи в очи и да му обясня ситуацията. В разговора ни подчертах, че желанието ми да играя за националния отбор е изключително голямо. Разочарован съм, че няма да мога да участвам в предстоящите мачове, но казах на Рой, че искам да остана част от неговите планове и се надявам, че ще работим заедно", сподели Фърдинанд.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес