Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рик Риърдън разказва за "Сянката на Змея"

30 юли 2012, 10:32 часа • 31277 прочитания

Въпреки всичките усилия на Картър и Сейди Кейн да му попречат, змеят на Хаоса все още заплашва да потопи света във вечен мрак. Сега братът и сестрата трябва да сторят нещо, което никой друг магьосник не се е осмелявал дори да си помисли – да победят Апоп. Дали ще изпълнят съдбата си, ще научите само от „Сянката на Змея”.

Зареден от таланта на Рик Риърдън да описва ярки екшън сцени и умението му да предвижва с лекота читателя към разтърсваща развръзка, романът довежда трилогията „Хрониките на Кейн” до вълнуващия и изключителен завършек, който заслужава.

„Сянката на Змея” ще може да се открие по местата за продажба на книги от 31 юли на цена от 14,90 лв. Преводът е дело на Емилия Л. Масларова.

"Сянката на Змея” е най-новото и поредно доказателство, че Рик Риърдън не случайно е сред най-популярните и обичани автори на детско фентъзи в света, носител на редица литературни отличия, сред които престижната награда „Марк Твен”. Книгите му са преведени на 37 езика в 36 страни. Писателят добива световна популярност с романите си от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”. Следват „Героите на Олимп” и „Хрониките на Кейн”. Докато в първите две серии сюжетът се изгражда около гръцката и римската митология, в „Хрониките на Кейн” централно място заема тази на древен Египет. Главните герои – Картър и по-малката му сестра Сейди Кейн – научават, че произхождат от могъщ род на египетски магьосници още в първата книга от поредицата – „Червената пирамида”. Както в нея, така и в продължението й – „Огненият престол”, двамата се изправят срещу зли египетски богове и магьосници, които искат да завладеят света и унищожат човечеството. Но тези им битки само подготвят сцената за финалния сблъсък, разразяващ се в „Сянката на Змея”.

Редактор: Калина Здравкова

 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес