Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал Мадрид потъна безвъзвратно

23 декември 2012, 00:28 часа • 13238 прочитания

Отборът на „Реал Мадрид” окончателно каза сбогом на надеждите си за защита на титлата си в Испания след поражение с 2:3 при гостуването си на изненадата в тазгодишното издание на Шампионската лига „Малага”.

Перспективата пред „Реал” изглеждаше лоша още преди започване на срещата, тъй като капитанът и символ на белите Икер Касияс остана на резервната скамейка без да е контузен или наказан. Това подсказва, че в кралския клуб явно има някакви дрязги.

Първото полувреме на срещата премина под диктовката на „Реал”, като най-дейни бяха крилата на мадридчани – Кристияно Роналдо и Анхел Ди Мария. И двамата обаче направиха запомнящи се пропуски пред вратата на домакините, като върхът беше удар на аржентинеца, който беше спрян на голлинията – истински малшанс за „Реал”.

Втората част започна брилянтно за домакините – още в 49-тата минута най-добрият млад испански футболист Иско откри резултата, след като преодоля двама играчи на „Реал” и с фалцов удар наказа резервата на Касияс – Антонио Адан.

Голът събуди играчите на „Реал”, които натиснаха в опит да изравнят. И това се случи в 66-тата минута, при може би най-странното положение в мача. След едно продължително меле в наказателното поле на „Малага” играчът на домакините Серхио Гарсия си вкара автогол – 1:1.

И когато всички очакваха пълният обрат да стане факт, „Малага” нанесе смъртоносен удар. В герой за синьо-белите се превърха Роке Санта Крус. Първо в 73-тата минута той вкара с лекота с удар от два метра след като бялата защита заспа и пропусна едно центриране отдясно, а само три минути по-късно завърши атака с едно докосване на Хоакин, който направи смешен Пепе преди да подаде на парагвайския нападател.

Преднината от два гола се оказа непосилна за белите, които успяха единствено да върнат един гол в 82-рата минута чрез Карим Бензема, който се възползва от подаване на Месут Йозил. До края обаче „Реал” не можа да създаде ново чисто голово положение и поне да изравни.

Поражението оставя кралския клуб на цели 16 точки зад „Барселона”, като шансовете на белите да се борят за титлата остават само в сферата на математиката.

Открит остава и въпросът има ли вътрешен конфликт при „Реал”, защото ако Моуриньо и Касияс са на нож, то няма как да се очаква испанският гранд да жъне успехи.

Автор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес